Hvad står vi for?

I Skov-Ly har vi nogle stærke værdier, som vi holder fast i.Pædagogik

Grundstenene i vores pædagogik er tryghed, omsorg og nærvær. Børnenes trivsel er central for deres læring og udvikling.

I Skov-Ly er der plads til, at børnene kan være nysgerrig, undres og eksperimentere. Dette indebærer, at der er masser af muligheder for at øve sig og fejle. Gennem hverdagens mange udfordringer inspirerer, opfordrer og guider vi børnene og vi sætter en ære i at være tilstede i nuet, opleve og udforske den fagre verden med jeres børn.

Her er der et læringsmiljø af høj kvalitet, der understøtter børnegruppens kropslige, sociale, emotionelle og kognitive læring og udvikling.  


Forældresamarbejde

Vi vægter et åbent og respektfuldt forældresamarbejde, hvor der er gensidigt tillid til, at vi alle arbejder fokuseret på børnenes trivsel og udvikling, både ved det enkelte barn og hele børnegruppen.

Vi er alle Skov-Ly! Hvilket betyder, at vi forventer, at I forældre byder ind til hverdagen med godt humør, engagement og støtter op om de forskellige tiltag i Skov-Ly.  Vi byder altid nye ideer, tanker og forslag velkommen, når det handler om at forbedre, det vi allerede går og gør! Vi forventer, at I griber fat i os, hvis I undrer jer over noget i hverdagen, eller har spørgsmål til jeres barns trivsel og udvikling. I kan regne med, at vi gør det samme til jer.


Kost

I Skov-Ly tilbyder vi fuld kost, hvor vi har fokus på sund ernæring og varieret kost, der nærer børnenes voksende kroppe. Det er vigtigt for trivsel og sundhed. For os handler mad også om omsorg, tryghed og tilhørsforhold. Mad skal give os oplevelser, nydelse og stimulere vores sanser.

Det er en god oplevelse at sætte sig til bordet i Skov-Ly. Ligesom i andre sammenhænge i løbet af dagen, vægter vi selvhjulpenhed som en del af måltidet. Børnene opfordres til at øse op, smøre selv og hælde vand i deres glas. Under måltiderne vægter vi, at der er en god samtalekultur, hvor alle kommer til orde. Vi tilbyder som udgangspunkt ikke morgenmad i skov-Ly. 

  • Formiddagsmad kl. 8.45, vi servere et stykke brød, frugt og /eller grønt
  • Frokost kl. ca. 11.00, vi serverer rugbrød med varieret pålæg, fisk og grønt som tilbehør. En gang om ugen er der varmt mad fx grød, supper, lasagne.
  • Eftermiddagsmad kl. ca. 14.30, vi serverer fx groft brød, rugbrød, smoothie, youghurt natural med frugt eller grønt.

 

Børnene får tilbudt letmælk og vand til eftermiddagsmad. Til frokost får børnene tilbudt vand.

Skal jeres barn have specialkost, må I medbringe dette. 

Kost til særlige lejligheder, som fx fødselsdage. Vi er ikke sukker forskrækket, men opfordre til at minimere tilsat sukker, med hvad I/jeres barn måtte ønske at medbring til fødselsdag.


Traditioner og arrangementer

 I Skov-Ly vægter vi traditioner og har flere forskellige arrangementer i denne forbindelse. Ved de forskellige arrangementer styrker vi det sociale, og det giver mulighed for det vigtige uformelle møde, børn, forældre, bedsteforældre og os imellem.  

Nogle traditioner og arrangementer er for børnene og andre arrangementer er forældre eller bedsteforældre inviteret.

 

Fødselsdage

Her er vores fokus på selve begivenheden,og ikke på, hvad vi putter i munden. Vi har tradition for at fejre fødselsdag, hvor barnet er i centrum og har en god oplevelse af at være noget ekstra ganske særlig denne dag. Vi fejrer fødselsdage i Skov-Ly, men kommer også gerne hjem på besøg til fødselsdagsbarnet, hvis dette ønskes.

 

Julehygge

Vi mødes i skoven en eftermiddag inden juleferien og ønsker hinanden god jul og god ferie. Vi smager på børnenes hjemmebag.

 

Sommerfest

Vi inviterer til grill eftermiddag/ aften. Børnene underholder om eftermiddagen. Vi tænder grillene, så pak en madkurv med kød, drikkevarer og service. Vi sørger for salater og tilbehør.

Vi skal have en hyggedag eftermiddag/aften med socialt samvær.

 

Bedste forældredag

Vi inviterer bedsteforældre indenfor i Skov-Ly. Her kan bedsteforældrene komme og være med i deres barnebarns hverdag. De kan få en fornemmelse af, hvad det er vi går og laver og opleve det på egen krop.

Denne dag er tilrettelagt ligesom alle andre dage i Skov-Ly, dog er det særlige, at vores dør er åben for bedsteforældre, og at der er kaffe på kanden hele dagen.  Børnene skal sove til middag fra kl. 12-14 ca. så der modtager vi ikke bedsteforældre.

 

Forældrekaffe

Vi inviterer jer forældre på kaffe indimellem, ganske uforpligtende kan I komme og få en kop kaffe/ the, inden I afhenter jeres barn. Til de fleste tider har vi et særligt emne som denne forældre-kaffe er bygget op omkring. Det er typisk et emne, som børnene har arbejdet med i en længere periode.  Dette giver samtidig jer forældre mulighed for at mødes og snakke sammen.